بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

برای تثبیت قیمت مسکن مصوبه مجلس نیاز است

 

محمد فیروزی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به افزایش قیمت اجاره و خرید مسکن در ماه‌های اخیر، اظهار کرد: در این زمینه و برای کنترل قیمت مسکن باید تمهیدات کلی صورت گیرد و حتی قانون درستی تدوین شود.

نماینده مردم نطنز ، بادرودوقمصر در مجلس شورای اسلامی، افزود: نرخ اجاره‌بها باید تثبیت شده باشد و بر اساس این نباشد که خود مردم هر نرخی را با توجه به شرایط زمانی و اقتصادی خود تعیین کنند و آن را افزایش دهند.

 وی با تاکید بر لزوم نوسازی بافت‌های فرسوده در کلانشهرها، تصریح کرد: دولت با برنامه‌ریزی دقیق‌تری بافت‌های فرسوده در مناطق مختلف را شناسایی و با اعطای تسهیلات لازم، در راستای نوسازی آنها اقدام کند.

این عضو کمیسیون عمران مجلس ،‌همچنین در رابطه با تاثیر مسکن مهر در کاهش و کنترل قیمت مسکن گفت: مسکن مهر در شهرستان‌ها اثرگذار بوده و تاثیر مثبتی هم گذاشته است.

تب کریمه کنگو چیست؟؟

 

این بیماری نخستین بار در کریمه (اوکرین) و همین‌طور در کنگو (زئیر) گزارش شده‌است و به همین دلیل نام تب خونریزی‌دهنده کریمه- کنگو به‌خود گرفته است.

این بیماری در حیوانات بدون علامت بوده و تنها ممکن است که حیوان، تب مختصری داشته باشد. ویروس عامل این بیماری در برابر حرارت مقاومت کمی داشته بنابراین پختن گوشت (به‌مدت 30دقیقه و با دمای 56 درجه سانتی‌گراد) یا پاستوریزه کردن شیر و سایر فراورده‌های لبنی باعث از بین رفتن این ویروس می‌شود. در ضمن نگهداری گوشت به‌مدت 24 ساعت در کشتارگاه‌های صنعتی و در دمای 4 درجه سانتی‌گراد و فریز کردن گوشت در منزل به‌مدت 24 ساعت در دمای منفی 1 تا منفی 4 درجه سبب از بین رفتن این ویروس می‌شود. بنابراین تهیه گوشت از مراکز معتبر تحت نظارت دامپزشکی استان‌ها و نگهداری آنها به طریقه فوق، امکان ابتلا به این بیماری از طریق گوشت یا سایر موارد خوراکی را به کلی منتفی می‌سازد. عامل این بیماری ویروسی از گروه آربو ویروس‌هاست که معمولا به وسیله کنه منتقل می‌شود. مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه‌هاست و گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز به‌عنوان مخزن مطرح هستند.

این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار، لاشه حیوان آلوده سبب ایجاد بیماری می‌شود. تب کریمه -کنگو بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه عراق، هند، افغانستان، پاکستان وغرب چین مشاهده می‌شود. شیوع بالایی از بیماری در بین کارکنان بیمارستان‌ها، کشاورزان و اشخاصی که با دام سروکار دارند، وجود دارد. بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) شیوع پیدا می‌کند. مواردی از بیماری در بین اعضای خانواده بیمار و پرسنل پزشکی بعد از آلودگی با خون یا ترشحات بیمار رخ داده‌است. پرندگان (غیراز شترمرغ) به تب کریمه - کنگو مقاومند. این بیماری در انسان‌ها پس از یک دوره کمون (نهفتگی) به‌طور متوسط 4 تا نهایتا 12 روزه معمولا با علائم غیرخونریزی مانند تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، درد عضلانی، پرخونی صورت، پرخونی ملتحمه و چشم، استفراغ و دردهای بالای معده است.

علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود که به‌صورت پتشی (لکه‌های خونریزی زیر پوستی بسیار کوچک) در مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه‌ها، بینی، معده، روده و رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دست‌ها ظاهر می‌شود. مرگ بیمار ناشی از شوک، کم‌خونی، خونریزی شدید ریوی، عفونت منتشر و اختلال انعقادی داخل عروقی پیش رونده ‌است. بنابراین تب کریمه- کنگو در انسان می‌تواند بسیار خطرناک بوده و حتی منجر به مرگ بیمار شود. در این بیماری مرگ و میر حدود 30 درصد و شیوع بیمارستانی بسیار بالا گزارش شده است. از آنجا که این بیماری می‌تواند به‌شدت مسری باشد، باید نکات زیر به‌شدت مورد توجه قرار گیرد: قصاب‌ها حین کشتار باید از وسایل ایمنی حفاظت فردی شامل لباس کار مناسب، دستکش، ماسک، عینک و چکمه استفاده کنند و درصورت وجود زخم در دست یا سایر نواحی بدن افراد شاغل در کشتارگاه‌ها باید از تماس با لاشه، ترشحات و خون دام جدا خودداری کنند. دامداران لازم است که از تماس با کنه و له کردن آن با دست خودداری کرده و نسبت به پاکسازی و سمپاشی جایگاه دام و سمپاشی بدن دام اقدام کنند تا کنه‌های ناقل از بین برود. باید از کشتار دام در خارج از کشتارگاه تحت هرعنوان اکیدا خودداری شود و مردم به هیچ عنوان نباید دامی را بدون مجوز دامپزشکی خریداری کنند. به هیچ عنوان نباید گوشت کنار خیابان از طرف مردم خریداری شود یا توسط ماموران امکان عرضه آنها میسر باشد. باید از مصرف گوشت تازه خودداری کرد و دام باید پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای منفی ۱ تا ۴ قرار گیرد تا ویروس‌های آن کشته شوند و پس از آن می‌توان گوشت را مصرف کرد.

در هفته اول بیماری و در مرحله تب می‌توان با نمونه‌گیری از خون، ویروس را جدا کرد همچنین می‌توان ویروس را از نمونه‌های بافتی مثل بافت کبد، طحال، کلیه، غدد لنفاوی جدا کرد. بیماران مشکوک به تب کریمه - کنگو که دارای خونریزی فعال هستند بایستی در اتاق خصوصی ایزوله بستری شوند و ملاقات بیمار تا حد مراقبت‌های ضروری محدود شود. پرسنل بایستی از لوازم حفاظتی به‌منظور پیشگیری از تماس پوست و مخاطشان با خون و دیگر مایعات بدن بیمار استفاده کنند. در برخورد با بیمارانی که مبتلا به سرفه، استفراغ، اسهال یا خونریزی فعال هستند باید برای پیشگیری از وسایل حفاظتی تماس با این بیماران شامل کلاه، عینک، دو جفت دستکش، روپوش، گان، پیش‌بند پلاستیکی و چکمه استفاده شود. رعایت اصول احتیاط همه جانبه درخصوص سوزن‌های یکبار مصرف، تیغ و دیگر لوازم برنده بایستی مد نظر قرار گیرد. درمان بیماران شامل درمان حمایتی از جمله تنظیم مایعات و املاح بدن (آب و الکترولیت)، درمان اختلالات انعقادی ناشی از بیماری و شروع درمان ضد‌ویروس برای بیمار است.

باید به خاطر داشت که با به کار بردن چند توصیه ساده یعنی استفاده از گوشت‌های دارای مجوز دامپزشکی، نگهداری آن برای حداقل 24 ساعت در دمای منفی 1تا4، استفاده از لبنیات پاستوریزه و پخت کامل گوشت، اکثر مردم از خطرات ناشی از این بیماری در امان هستند. افراد دارای مشاغل خاص نیز که در بالا بدان اشاره شد با عملی کردن توصیه‌های ذکر شده در بالا تا حد بسیار زیادی خواهند توانست خود را نسبت به بیماری تب کریمه - کنگو ایمنی کنند.

آشنایی با راه‌های مقابله با تب کریمه - کنگو

پرندگان درگویش بادرودی

پرندگان در گویش محلی بادرودی

روُس: خروس

کَرگ: مرغ

دُوتفال: مرغی که تازه شروع به تخم گذاشتن می کنه

تیشک: جوجه

کَرگِ قُوپی: مرغی که می خواهد روی تخم هایش بخوابد

خاخ: تخم مرغ

مارِنجُو: گنجشک

قلا: کلاغ

قلا سیائُو: زاغچه

قَلقَلیچُو: چلچله

چُلو: چکاوک

کَوک: کبک

کُوفتَر: کبوتر

سیاتاس: کرکس

کَکَئُو: جغد

سَوزِ وارُو: سبزه قبا

وِئسَروُ: سینه سیاه

شُونِه بِه سَروُ: هدهد

قاقی: فاخته  

کاربران محترم بادرودی اگر پرنده ای از قلم افتاده در بخش نظرات ما را همراهی بفرمائید 

مارنجه سیِّدو= دم جمبانک ابلق

کلنگ ساختمان بیمارستان بادرود به زمین زده شد

رحمت ا... زینلی سرپرست بیمارستان فاطمیه بادرود اعلام نمودند طی مراسمی در روز پنج شنبه مورخ 25/3/91 با حضور مسئولین و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، مدیر شبکه بهداشت و درمان نطنز، خیرین محترم،نماینده محترم مجلس ،امام جمعه،بخشدار، شهردار، رئیس و اعضای شورای شهر و روسای ادارات و نهادها و ارگانهای شهر بادرود و میهمانانی از کشور چین در بیمارستان فاطمیه بادرود تشکیل گردید که بعد از سخنرانی آقایان دکتر وشوشادی مدیر شبکه،حجت الاسلام قاسمی امام جمعه  شهر بادرود ، آقای فیروزی نماینده محترم مجلس شورای اسلامی و خیرین محترم آقایان دکتر حسنعلی محققی، علیرضا حیدری و حاج علی شهدوست مراسم رسمی کلنگ زنی بخش اورژانس به مساحت 700 متر مربع توسط خیر محترم آقای علیرضا حیدری و بخش همودیالیز به مساحت 440 متر مربع توسط وراث خانواده مرحوم حاج رحمت الله شه دوست به زمین زده شد.

ضمنا در این جلسه مهندس خرمیان مسئول دفتر فنی دانشگاه بعد از جانمایی محل احداث ساختمانهای اورژانس و همودیالیز قول مساعد دادند تا در اسرع وقت نقشه آنها را تهیه و ابلاغ نمایند.

رحمت الله زینلی ضمن تشکر و قدردانی از تمام افراد شرکت کننده در این مراسم از مسئولین و خیرین محترم خواست جهت بهبود و راه اندازی بخش های مختلف بیامارستان اقدام نمایند.

 

 

 

 

 

سوغات بادرود

 

میدان ورودی شهرکرد-خرداد91

کرکس ،سینه شکافت

 

پنجمین قربانی کرکس بعد از 4 ماه ویک روز سر از برف ویخبندان درآورد . با تلاش صدهها کوهنورد وتیمهای امدادی هلال احمر از سراسر استان طی 122 روز ،آخرین قربانی کرکس هویدا شد . روز 22 بهمن9۰ ، پنج کوهنورد کاشانی که پیش از آن تمام قلل رفیع ایران حتا کوه دماوند هم سر تعظیم در برابر اراده پولادین آنان فرود آورده بود راهی کرکس شدند ، غافل از اینکه پنجه های کرکس، این پیر خفته در قالب بهمنی سهمگین جان این کبوتران عاشق را نشانه رفته بود  . در یک چشم بهم زدن قهقه مستانه کوهنوردان کاشانی که میرفتند تا افتخار فتح قله کرکس را در یک روز برفی نصیب خود سازند با صدای غرش سقوط بهمن درهم آمیخت ودیری نپائید که خبر مفقود شدن پنج کوهنورد در کوه کرکس درسراسر کشور پیچید وهنوز امیدها به زنده بودنشان بود و... تلاش همنوردانشان باعث شد تا ظرف یک هفته به تدریج 4 جسد کوهنوردان کشف گردد. بعد از 4 ماه تلاش وپاشیدن نور خورشید مهرگستر بر یال اوره وذوب برفها درروز 23 خرداد دست التماس گونه علی بهادری پنجمین کوهنورد کاشانی از زیر برفها ندای استمداد را طلبید ودر فاصله 120 متری از کشف اجساد قبلی علی بهادری هم برای همیشه از اوج بلندای کوه به دارالسلام کاشان عروج کرد تا تلاش کوهنوردان بادرودی، کاشانی ونطنزی به نتیجه برسد وهلال احمر پس از 4 ماه تلاش وآماده باش به استراحت بپردازد. روحش شاد ویادش گرامی  

 

 

 

اهدا دستگاه سونوگرافی توسط دکتر محققی

 

توسط خیر بزرگوار بادرودی آقای دکتر حسنعلی محققی وجهت کمک به راه اندازی بیمارستان بادرود یک دستگاه سونوگرافی پیشرفته به این بیمارستان اهداء گردید 

رحمت الله زینلی سرپرست بیمارستان فاطمیه بادرود  دراین زمینه گفت: یک دستگاه سونوگرافی مدل سونی(Sony) توسط خیر محترم دکتر حسنعلی محققی به بیمارستان فاطمیه بادرود اهداء گردید.ایشان  افزود:باتوجه به وجود دستگاه سونوگرافی دربیمارستان،انشالله با جذب متخصص رادیولوژی بتوانیم خدمات بهتری را به مردم بخش بادرود ارائه دهیم . 

روزانه به طور متوسط 30 نفر از بخش بادرود برای انجام معاینات سونوگرافی راهی شهر کاشان می شوند که با راه اندازی این دستگاه زین پس اهالی محترم انجام معاینات سونو را در بیمارستان بادرود انجام میدهند. 

 خاطر نشان می شود دکتر محققی قبلا نیز ساختمان آزمایشگاه و رادیو لوژی بادرود را با هزینه شخصی خویش احداث کرده و هم اکنون مورد استفاده همشهریان و مراجعین قرار دارد

کارشناسان طبیعت گردی 26استان دربادرود

در دومین روز از برگزاری همایش طبیعت گردی جمعی از کارشناسان کمیته طبیعت گردی میراث فرهنگی از 26 استان و مناطق آزاد  کشور از محل کمپ گردشگری متین آباد از توابع بخش بادرود دیدن نمودند .

 

پوررنگ پور حسینی کارشناس کمیته طبیعت گردی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور گفت  به منظور آشنایی کارشناسان مناطق نمونه گردشگری استانهای کشور  و توسعه طبیعت گردی و کویر نوردی بازدید یک روزه ای  از محل اکو کمپ گردشگری متین اباد  بادرود که یک نمونه از مناطق بکر  وزیبای گردشگری  در سطح کشور و استان اصفهان به شمار می آید  , صورت گرفت . وی افزود در این بازدید شرکت کنندگان از مکانهای دیدنی و زیبای کویر  و جاذبه های طبیعی  آن دیدن نموده تا تجربیات به دست آمده را در استانهای خود به کار گیرند .

پور حسینی تصریح کرد همایش سه روزه تخصصی طبیعت گردی در حوزه معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور در تهران و با حضور کارشناسان حوزه طبیعت گردی  برگزار گردید

داوطلبان بادرودی در کاشان امتحان می دهند

معاون استاندار و فرماندار کاشان گفت: آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی شهرهای شمال استان اصفهان در این شهرستان برگزار می شود.

'علیرضا جوادی'،درگفتگوبا ایرنا اظهار داشت: از مجموع بیش از 34 هزار نفر ثبت نام کننده سراسر استان اصفهان برای حضور در این آزمون، هفت هزار و 42 نفر از شهرستان های کاشان، آران و بیدگل،نطنز،بادرود، اردستان، نایین و خوروبیابانک هستند.

وی افزود: سه هزار و 238 نفر از این ثبت نام کنندگان مرد و بقیه زن هستند.

وی تاکید کرد: سه هزار و 277 نفر از کاشان، یکهزار و 89 نفر از آران و بیدگل، 912 نفر از اردستان، 188 نفر از خوروبیابانک، 822 نفر از نطنزوبادرود و 654 نفر نیز از نایین برای حضور در این آزمون ثبت نام کرده اند.

معاون استاندار و فرماندار کاشان تصریح کرد: این آزمون 26 خردادماه جاری در دو دانشگاه کاشان و آزاد اسلامی این شهرستان برگزار خواهد شد.

جوادی خاطرنشان کرد: اقدامات، تمهیدات و امکانات لازم برای برگزاری یک آزمون به دور از هر عیب و نقص فراهم شده است.

منبع : ایرنا