بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

انار بادرود در نمایشگاه تهران نبود

جای انار بادرود در این جشنواره خالی است  

 

 

جشنواره انار یاقوت بهشت

چهارمین جشنواره انار "یاقوت بهشت" با مشارکت وزارت جهاد کشاورزی با هدف ترویج فرهنگ مصرف و آشنایی با خواص درمانی انار از تاریخ 27 مهر تا ششم آبان ماه در فرهنگسرای اشراق در حالی در حال برگزاری است که جائی برای انار بادرود پیش بینی نشده است .

بادرود که عنوان دارنده یکی از 5 رقم انار معروف کشور را یدک می کشد وانار بادرود در لیست ثبت جهانی انار قرار دارد آیا نباید در این فرصت طلائی جا پائی برای خود باز کند ودر میان انبوه غرفه های اناری ایران در تهران غرفه ای هم بنام انار بادرود وجود داشته باشد؟

 یادآوری میگرددهر ساله با تشویق شورای شهر وهمت والای حاج عباس کربلائی اولین صادر کننده انار در بادرود غزفه انار نادری بادرود در این فرهنگسرا برپا بود ودر سه جشنواره پیشین نام پرآوازه بادرود در بین همه انارهای ایران می درخشیدودر این غرفه علاوه بر عرضه ومعرفی انار نادری بادرود بسته های فرهنگی شامل سی دی گردشگری، نقشه بادرود، پوستر جشنواره های انار بادرود در اختیار مراجعین قرار می گرفت.اما امسال چه شده که از حضور مرد خستگی ناپذیر بادرود در این جشنواره خبری نیست .ای کاش مسئولین محلی همتی روا می داشتند تا غرفه بادرود هم در این جشنواره خود نمائی میکرد گرچه هنوز دیر نشده وتا فرصت باقی است می توان انار بادرود را در چهارمین جشنواره یاقوت سرخ بهشت در فرهنگسرای طبیعت تهران معرفی نمود

پلیس قوی تر عمل کند

چراطرح جلوگیری ازتردد وسائط نقلیه سنگین درشهرمسکوت ماند؟

با تصوب شورای شهر وتلاش شهرداری درسال گذشته پارکینگ وسائط نقلیه سنگین در بلوار ورودی شهر (جنب اداره منابع طبیعی)احداث واز آن زمان مقرر گردید با پارک وسائط نقلیه سنگین در سطح کوچه ها ومعابر اصلی شهر جلوگیری گردد.در ابتداء پلیس بسیار قوی وارد شد که جا دارد از زحمات ستوان موذنی در این زمینه واقعأ تشکر شود .اما پس از چند وقت که این طرح بسیار زیبا داشت جا می افتد ورانندگان محترم هم بدین نتیجه رسیده بودند که تردد وپارک وسائط نقلیه سنگین یک معظل بزرگ برای ساکنین شهر هست .تصور میشود که پلیس راهنمائی ورانندگی شهر مقداری در این امور تعلل کرد وباردیگر پارکینگ وسائط سنگین در تمامی کوی وبرزن شهر به حالت عادی قبلی بازگشت .تصور کنید خدای ناخواسته مشکل آتش سوزی درکوچه ای رخ دهد چگونه آتش نشانان در بین این وسائط سنگین خود را به محل حادثه رسانند؟ آیا تصور کردید تردد این وسائط چه آسیب بزرگی به سطح زیر ساخت وآسفالت معابر شهری می رساند؟ آیا میدانید روشن کردن این وسائط در شبهای سرد زمستان یک معضل بزرگ برای همسایگان شده است؟

ا میدواریم همه دست در دست هم دهیم وجهت رفع این مشکل بزرگ گامی پیش نهیم

سه خبر کوتاه از بادرود

چند خبر کوتاه از بادرود

-رئیس جدید اداره آموزش وپرورش بادرود منصوب شد . سید فرشید طاووسی بعنوان رئیس جدید این اداره منصوب واز خدمات یک سال و8 ماهه رئیس قبلی این اداره آقای رمضان همت تجلیل گردید .

ظاهرأ رئیس اداره جدید آموزش وپرورش بادرود قرار بوده بعنوان بخشدار معرفی ومشغول بخدمت گردد که به ناگاه سر از اداره آموزش وپرورش درآورد.

-باحکم دادگاه عمومی بادرود وبا شکایت اداره میراث فرهنگی از ساخت یک واحد تجاری –مسکونی در بافت یک خانه قدیمی جلوگیری بعمل آمد . این واحد نانوائی که قرار بود روبروی یک اثر تاریخی به ثبت رسیده درلیست آثار ملی کشور،احداث گردد با حکم قضائی تعطیل گردید .اقدام رئیس حوزه قضائی ورئیس اداره میراث فرهنگی قابل تمجید است دستتان مریزاد.

-دیوار تخریب شده اداره آموزش وپرورش بادرود با مخالفت شهرداری واصرار بر اجرای قانون در خصوص عقب نشینی قانونی پیاده رو بیش از دو ماه است که هنوز احداث نگردیده وچهره این اداره فرهنگی را مخدوش ساخته است .اصرار شهردار مبنی بر اجرای قانون بسیار قابل تمجید است .

بادرود-کاشان، همچنان خون می ریزد

مرگ دلخراش دو اردستانی در تصادف جاده بادرود - کاشان  

بر اثر تصادف در کیلومتر 4 جاده ترانزیت بادرود-کاشان دو نفر بر اثر آتش سوزی  در دم جان باختند.این تصادف بر اثر برخورد یک دستگاه  کامیون هوو و نیسان اتفاق افتاد و با کمال تاسف دو نفر در آتش جزغاله شده و دو نفر دیگر مجروح گردیدند .

رضا نقدی شهردار بادرود ضمن ابراز تاسف از حوادث تلخ در این جاده خواستار تسریع در روند اجرای دوبانده شدن این محور پرترافیک شد.حضور استاندار اصفهان آقای ذاکر اصفهانی در سال گذشته به همراه مهندس عشایری مدیر کل اداره راه و ترابری و قول مساعد جهت اجرای دوبانده کردن محور ترانزیت بادرود-کاشان در فروردین 1389هنوز مححق نشده است و هر از چند گاهی خبر های فاجعه آمیز فوت حاصل تصادف به گوش میرسد و مردم این منطقه جاده بادرود -کاشان را جاده مرگ نام نهاده اند. 

یادآوری میگردد دو بانده شدن جاده اردستان-بادرود- کاشان با تمام سرعت وتوان درحال انجام بود که پس از عدم راهیابی نماینده قبلی بادرودونطنز به مجلس شورای اسلامی (از فروردین 1387) روند اجرائی این پروژه کاملأ متوقف گردید واز آن سال تا بحال صدها کشته ومجروح حاصل عدم تحقق وعده مسئولین برای دوبانده شدن این جاده بوده است.

بادرود، سرزمین مروارید بهشت

بادرود، سرزمین یاقوت سرخ  

 

بادرود، یکی از مناطق پرآوازه استان اصفهان است که در خاک حاصلخیز و دشت پهناوری آن انواع فرآورده‌های کشاورزی مناطق گرمسیری و نیمه ‌گرمسیری به عمل می‌آید. در این میان انار بادرود از نظر طراوت، طعم و شادابی در نوع خود کم نظیر و از همه مهم‌تر است و به همین دلیل بادرود به لحاظ مرغوبیت و آبدار بودن انار به «سرزمین یاقوت سرخ کویر»، اشتهار یافته است.

با شروع فصل پاییز که در گوش محلی به آن«سراسره» می‌گویند، کار برداشت انار به همت کشاورزان و خانواده‌هایشان از ده‌ها هکتار از باغ‌های این دیار آغاز می‌شود، به‌طور متوسطدوهزار هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه بادرود به کشت انار اختصاص دارد و در هر هکتار 35 تن محصول برداشت می‌شود. حاصل دسترنج کشاورزان در هر درخت به طور متوسط 50- 35 کیلوگرم محصول است. آثارهایی به وزن بیش از یک هزار و 300 گرم نیز از باغ‌های بادرود برداشت شده است. در مجموع باغستان‌های انار بادرود، بالغ بر یک میلیون ودویست هزار درخت زیبای انار وجود دارد. 

بادرود، سرزمین یاقوت سرخ،انار

انار بادرود از لحاظ صادرات به 3 دسته تقسیم می‌شود، انار درجه یک که به انار نادری اشتهار دارد و دارا طعم  خاص، ماندگاری بیشتر و اوزان میان 300 تا 600 گرم است، در بسته‌های مخصوص و در کارگاه‌های ویژه صادرات، بسته‌بندی شده و به وسیله کامیون‌های مخصوص، راهی کشورهای اروپایی، آسیای جنوب شرقی و حاشیه‌نشینان خلیج‌فارس می‌شود و نزدیک به 60 درصد انار بادرود به عنوان انار درجه یک محسوب می‌شود. انار نادری بادرود ماندگاری تا 6 ماه پس از برداشت را در انبارهای سنتی منطقه دارد. انار درجه 2 گرچه از طعم مطلوب‌تری برخوردار است ولی به علت پوست لطیف توان تحمل در سردخانه‌ها را نداشته و غالبا در بازارهای داخلی هوادارانی بی‌شمار دارد. بخشی از انارهای درجه 2 بادرود انار شیرین با پوست سبز مایل به زرد رنگ است و انارهای درجه 3 به مصرف کارخانه‌های کنستانتره و آبمیوه و تهیه رب و سرکه محلی انار، تهیه ژله انار می‌رسد که کار تهیه رب و سرکه مخصوص انار محلی و سنتی را بیشتر بانوان بادرودی بر عهده دارند که با مشارکت تمام اعضای خانواده به دان کردن و پخت رب خوشمزه انار می‌پردازند.

انار بادرود، ریشه در تاریخ کهن این دیار دارد، به نحوی که آداب و رسوم منطقه و فرهنگ عامیانه مردم به نوعی با نام این میوه بهشتی در آمیخته و مثل‌ها و داستان‌های کهن پیران شهر به نحوی با انار و باغ و برداشت و درخت آن ارتباطی تنگاتنگ دارد، این رویکرد گویای آن است که از دیرباز این محصول یکی از میوه‌های شاخص این منطقه بوده که در این میان برخی از درخت‌های انار با طول عمر یک صد و 40 سال نیز مشاهده شده است. اجرا گل انار روی فرش‌های دستبافت که از عمده‌ترین صنایع دستی منطقه بادرود محسوب می‌شود، گویای ریشه‌دار بودن انار در فرهنگ عامیانه مردمان اصیل این دیار است.

خواص درمانی و شیمیایی انار: 

بادرود، سرزمین یاقوت سرخ،انار

انار یکی از گیاهان دارویی است، تقریبا تمام قسمت‌های انار دارای تانن فراوان، اسید یونیکوتانیک، آلکالوئید و خواص قابض نسبتا قوی است در انار مقدار زیادی ویتامین های «B6, B2, B1, C» وجود دارد.

انار سرد و قابض است و هر چند خاصیت غذایی آن کم است اما صافی و پاک کننده خون به شمار می‌رود و خوردن آن از ابتلای انسان به بیماری قند جلوگیری می‌کند. گل درخت انار به صورت دم کرده یا جوشانده برای رفع اسهال‌های ساده پس از دوره تحریک خون‌ریزی‌های ساده، ترشحات مهبلی و به صورت غرغره برای ورم لوزه به کار می‌رود. برگ درخت انار به حالت تازه و خشک در ضعف اعمال معده، کمی اشتها، حالت تهوع، ضعف عمومی، کم‌خونی و اسهال مزمن به کار می‌رود. آب انار به صورت مزه مزه در دهان برای درمان جوش و زخم‌های ناراحت‌کننده دهان به کار می‌رود. همچنین اگر کسی به بیماری تسلسل ادرار مبتلا باشد و آب جوشیده پوست انار را بنوشد بسیار مفید است. برای درمان زخم‌های سفیلیس، سودا و زخم‌بینی و سایر زخم‌های مشابه، مخلوطی از آب غلیظ رب انار با عسل مفید است. همچنین پوست ریشه انار اثر ضد کرم دارد و به صورت خشک شده یا تازه به کار می‌رود.

گیاه‌شناسی انار:

بادرود، سرزمین یاقوت سرخ،انار

تاکنون 185 نوع انار در جهان شناخته شده که ارقام معروف آن در ایران عبارتنداز: دانه قرمز، نادری بادرود، شهسوار، شیرین، ساوه، الک،  ملس، اصفهانی، تفتی، کیوانی، آمنه خاتونی، زاغ و میخوش. انار از نظر مزه، رنگ و پوست به 3 دسته انار شیرین، ترش و ملس (میخوش) تقسیم می‌شود. از انواع انارها در اصطلاح محلی بادرود، می‌توان به «زاغو، ناباریکو، پوس کلفتو، ودونه، نادری، سیا، خوشتیوم و خاتونی» اشاره کرد که هر کدام از آنها به تناسب رنگ، ضخامت پوست، نوع دانه‌های آن و شکل تاج و گل بدین نام اشتهار یافته‌اند. 

برگرفته از نوشته های : ذبیح الله صولتیان

برداشت انار از 2000 هکتارباغات بادرود

برداشت انار از انارستانهای بادرود آغاز شد   

 

کار برداشت انار از 2000 هکتار از باغات بادرود آغاز شد .مهندس احمدعلی مختاریان پور رئیس مرکز جهادکشاورزی بخش بادرود با اعلام این خبر افزود امسال متأسفانه به علت سرما ویخ زدگی سال 1386 میزان برداشت انار به یک سوم رسیده وپیش بینی می شود از مجموعه دو هزار هکتارباغات انار بادرود بالغ بر 15 هزار تن انار برداشت شود که در قیاس با قبل از یخ زدگی زمستان 1386 این میزان به 40 هزار تن می رسید. مختاریان پور اعلام داشت امسال بخاطر گرمای شدید تابستان گذشته بخش عمده ای از انار نادری بادرود غیر قابل صادرات بوده که امیدواریم در سالهای آینده کیفیت انار بادرود به حد مطلوب برسد.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی بادرود گفت : در سال گذشته نزدیک به یک میلیون نهال درخت انار نادری بادرود از این شهر به شهرهای اطراف جهت گسترش این رقم از میوه بهشتی ،خریداری وکاشت شده است 

 

 

بخش بادرود از توابع استان اصفهان بعد از کاشان بیشترین سطح زیرکشت انار را در استان داراست که انار نادری بادرود یکی از اقلام پنجگانه انار صادراتی ومرغوب ایران تشخیص داده شده است .برپائی جشنواره ملی انار بادرود در نیمه دوم آبان هرسال رویکردی است از دید مسئولین محلی برای معرفی این محصول شاخص ، که هرساله با شور ووصف خاصی در این دیار اجراء میگردد

خانه های تاریخی بادرود

 خانه تاریخی  (مدیر )قوام الدین حائری در محله باغ بادرود -این خانه زیبا در دوران قاجار ساخته شده است  

 

 خانه تاریخی میرزا رضای فاطمی  درکوی ایرج بادرود -دوران قاجار 

  

  

 منزل وموزه مردم شناسی رهگشای بادرود - این منزل زیبا در زمان قاجار به همت مرحوم علی اکبر رهگشا ساخته شده ودر سال ۱۳۷۲ به همت فرزندان فرهیخته اش بازسازی گردیده است .موزه رهگشا با وجود بیش از ۲۰۰۰ قطعه شی قدیمی از جمله جاهای دیدنی بادرود است. 

  

 

خانه بسیار زیبای محقق الدوله دراوائل عهد قاجار به همت حاجی علی محمد محققی بادی(ملقب به محقق الدوله) توسط معمارانی از یزد وکرمان ساخته شده است .چون نامبرده مدتی والی ایالات یزد وکرمان بود با کسب تجارب از معماری سنتی کویری به ساخت این بنای باشکوه همت گمارد.این منزل توسط فرزند برومندش دکتر حسنعلی محققی در سال ۱۳۷۴ با حفظ وضعیت موجود بازسازی گردید.این بنا به شماره ۱۴۴۴۵ به ثبت آثار ملی کشور رسیده است. 

  

 

خانه تاریخی مدبر الملک بادی - در بافت قدیم شهر -کوی باغ -دوران قاجار 

  

 خانه حاج آخوند -در کوی حاج آخوند -دوران قاجار 

  

  

خانه میرزا فتح الله افصحی (افصح الشعرا)-دوران قاجار -کوی ایرج  

 

منبع وبلاگ : تصاویر زیبا ودیدنی بادرود http://badroodahoora.blogfa.com/


ماجرای پارک ترگل وبلوار انار

درختکاری در ترگل بادرود

همیشه اهانتهائی که بعضإ توسط مناطق اطراف به همشهریان عزیزم که برای تفریح به دره های کرکس میشد مرا رنج میداد.تصمیم داشم به هر شکل ممکن به فکر ایجاد یک تفرجگاه باشیم.با مشورت 2 نفر ازهمراهان شورای دوم ،منطقه اتوبان که در قدیم ترگل نامیده میشد را انتخاب کردیم .بیل مکانیکی وتراکتور را بصورت رایگان وخواهشی گرفتیم ومشغول ایجاد نهر برای درختکاری شدیم .شهردار آقای آرانی خیلی همراهی کرد .درختهائی که هم زیبا باشند وهم سایه انداز را انتخاب کردیم وحدود 1000 اصله نهال کاشتیم  

ادامه مطلب در وبلاگ بادرود،آوادی نچ مین http://soulatian2010.blogfa.com/