بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

گویش بادرودی رادریابیم

نگذاریم گویش بادرودی به فراموشی سپرده شود

بنا به نوشته اغلب مورخین وزبان شناسان گویش (بادی) بادرودی یکی از بکرترین گویشهای اصیل  ایرانی است که ریشه در فارسی اشکانی- پهلوی دارد . این گویش که تقریبأ درحوزه مرکزی ایران کمابیش حفظ گردیده بزبان تاتی مشهور است .استانهای مرکزی ایران نظیر اصفهان –قم –یزد وسمنان  بویژه شهرستانها وروستاهای حاشیه کویر این استانها با گویش تاتی البته با اندکی تغییر و تلخیص با این گویش اصیل ایرانی تکلم میکنند .

ریشه بسیاری از افعال واسامی خاص این گویش بویژه دربادرود با لغات زرتشتی تشابه خاصی دارد .

گویش بادرودی که همانطور که اشاره شد ریشه در فارسی اشکانی-پهلوی دارد نسبت به گویشهای دیگر بعلت حساسیت منطقه ای وریشه در تمدن کهن ایرانی داشتن بادرود ،بیش از سایر گویشهای اطراف حفظ شده وازگزند دستخوش فرهنگی اطراف محفوظ مانده است .

اکنون متأسفانه طی یک دهه گذشته طی یک رویه بسیار غلط وبی حساب برخی از شهروندان نا آگاه به مسائل فرهنگی ووغریب باریشه داربودن واصالت این شهر مملو از فرهنگ اصیل ،با کودکان خویش با گویش فارسی صحبت می کنند .این روش که معلوم نبود بانی وباعث نابخرد آن چه کسی بود باعث گردید که اکنون بیش از 50% دانش آموزان مقطع ابتدائی مدارس شهر بادرود بجای تکلم با گویش بادی به فارسی با یکدگر به صحبت وگفتگو بپردازند .به نحوی که در یک کلاس 33 نفره پنجم ابتدائی یکی از مدارس بادرود 11 نفر از آنان فارسی صحبت میکننداین آمار در کلاس اول به مراتب تأسف بار تر است به نحوی که در همین مدرسه از یک کلاس 25 نفره تنها 5 نفر از آنان با گویش بادرودی صحبت میکنند  .از همه مهم تر اینکه فارسی تازه متولد شده دربادرود دارای یک لهجه بسیار تمسخرآمیزی است که با یک کلام صحبت می توان تشخیص داد که این نوجوان بزور وادار به فارسی گفتن شده است .آیا این ظلم به تاریخ واصالت این دیار نیست که از روی چشم هم چشمی وبدون توجه به اینکه فرهنگ اصیلمان را با چه بهائی داریم بدست خویش از بین می بریم ،به نسخ این کهن فولکلور وآداب زیبائی خویش پرداخته ایم؟

پس ای آگاهان ومدعیان فرهنگ به هوش باشید که با تمدن وفرهنگ بودن ،فارسی حرف زدن نیست بلکه حفظ آداب نیک گذشتگانمان است .

در این راستا امیدواریم اداره آموزش وپرورش بادرود که متولی اصلی فرهنگ این دیار است به معلمین فرهنگدوست واصیل بادرودی تأکید شود که حد اقل به احترام پاسداشت پیشینیان وحفظ اصالت ونجابت فرهنگی این سرزمین با دانش آموزان در سر کلاس درس با گویش بادرودی صحبت کنند تا این آداب ملی-منطقه ای ما برای همیشه بماند.

بامید روزی که دریابیم سنتهای این سرزمین یادگار بیش از 7000 سال تمدن پیشینیانی است که درحفظ آن کوشیده اند پس مبادا روزی که ما از قافله تاریخ دیارمان عقب بیافتیم.

نظرات 3 + ارسال نظر
علی چهارشنبه 17 تیر‌ماه سال 1388 ساعت 09:14 ق.ظ http://sahargaheomid.blogsky.com

دوست عزیز
حساسیت شما را کاملا درک می‌کنم. متاسفانه با ورود تلویزیون و سپس فراگیر شدن آن، بسیاری از مناطق فارس زبان که گویشهای محلی خاص خود را داشتند به این معضل دچار شدند.
برای مثال، گویشی وجود داشت بنام رایجی که در روستاهای غرب کاشان تکلم می‌شد ولی متاسفانه سالیان سال است که دیگر چیزی از آن شنیده نمی‌شود. کاش مسئول دلسوزی وجود داشت...

بادرود آزاد پنج‌شنبه 18 تیر‌ماه سال 1388 ساعت 04:17 ب.ظ http://www.dobero.blogfa.com/

سلام خسته نباشی
من آپم سر بزن ونظر بده
خوشحال میشم
بای

امیر زارع نسرانی یکشنبه 21 تیر‌ماه سال 1388 ساعت 02:50 ب.ظ http://nosran.iranblog.com/

کسب در آمد برای صاحبان سایتها و وبلاگها با عضویت مجانی. فقط کافیست روی لینک زیر کلیک کنید و سپس عضو شوید :

http://be3tshop.com/webmasters/signup.php?from=nosran

با عضویت به در آمد مادام العمر خواهید رسید.

فقط و فقط مخصوص صاحبان سایتها و وبلاگها میباشد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد