بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

بادرود-پایتخت تاریخی فلات مرکزی

بادرود- چهارمین مهد گردشگری مذهبی ایران

نطنز با کرکس خداحافظی می کند

http://badroodi.persiangig.com/karkas.jpg
قله کرکس از زاویه خروجی روستای فریزهند(عکس ذبیح اله صولتیان)

مهر بادرود:کرکس با ارتفاع 3895 از زیباترین قلل مرکزی کشورمان محسوب می شود. کرکس، بخشی از نیمه شمالی رشته کوههای مرکزی ایران است که در غرب شهرستان نطنز واقع گردیده است. کوه کرکس حاصل گدازه‌هایی است که از راه شکاف‌های موجود در سطح زمین به بیرون راه یافته‌اند.

سطح زیر پوشش کوهستان کرکس در استان اصفهان بالغ بر ۳۰۰ هزار هکتار است که ۷/۹۷ هزار هکتار آن به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب و اعلام شده‌است.

قله‌های کوهستان کرکس به علت ارتفاع زیادی که دارند تقریباً در نیمی از سال پوشیده از برف بوده و منبع اصلی چشمه‌های متعددی است که در دامنه‌های این کوهستان جریان دارند.

دامنه‌های کرکس به دلیل وجود منابع آب کافی و نیز اعتدال شرایط اقلیمی و رویش انواع گیاهان مرتعی، زینتی و تجاری در ردیف مراتع نسبتاً خوب منطقه و کشور است. پوشش گیاهی منطقه بیشتر شامل گیاهان بوته‌ای (انواع گندمان، درمنه، گون وگیاهان داروئی و …) و درختچه‌هایی است که به صورت پراکنده دیده می‌شود.

موقعیت جغرافیایی و شرایط زیستی منطقه کرکس به گونه‌ای است که امکان وجود انواع جانوران وحشی اعم از خزندگان، پرندگان و پستاندارانی نظیرکل و بز، قوچ و میش وحشی، آهو، گراز (خوک وحشی )، گرگ، شغال، روباه، کفتار، گربه وحشی، پلنگ، تشی، پایکا ( نوعی موش صحرایی که در ارتفاعات زیست می‌کند) و غیره در آن وجود دارد.

این قله زیبا اکنون در آماج ستیزه گران طبیعت قرار گرفته است.پنجه های زمخت ماشن آلات معدنی چنان پیکیره این کوه را نشانه گرفته که بنا به پیش بینی فعالان محیط زیست تا یک قرن دیگر اثری از کرکس زیبا باقی نخواهد ماند.

در حال حاضر 47 معدن برداشت سنگ تزئینی ساختمانی در اطراف کرکس در شهرستان نطنز مشغول مبارزه با طبیعت زیبا هستند.بنا به آمار نیمه رسمی سالانه بالغ بر یکهزار سیصدهزار تن سنگ از این کوه در شهرستان ما برداشت می شود.

دکتر اسماعیل کهرم فعال محیط زیست در مورد معادن کوه دماوند گفته بود که همانگونه که 20 سال پیش اشاره کردم دریاچه بختگان وپریشان وهامون تا دو دهه دیگر خشک می شوند وکسی باور نداشت ، اکنون اعلام میکنم تا 200 سال آینده اثری از کوه دماوند باقی نخواهد ماند. غافل از اینکه دکتر کهرم آمار وحشتناک برداشت سنگ از کرکس را مطالعه نکرده که قطعأ با این رویه تا کمتر از یکصد سال دیگر اثری از این قله زیبا باقی نخواهد ماند.اگر گذرتان از مسیر جاده مورچه خورت به سمت طرقرود افتد ، عمق فاجعه مصیبت بر طبیعت بکر طرقرود را با وضوح می توان دید. معادنی که با تأسف معلوم نیست از چه طریقی و با چه نیتی مجوز اخذ کرده اندتا در هر گوشه ای زخمی را بر پیکیره این زیبا طبیعت این شهر نوپا بخراشند.

امیدواریم مسئولین مرتبط شهرستان تا قبل از خداحافظی نطنز با کرکس جلو این فاجعه را بگیرند تا آیندگان بر این افکار سرد وبی تفاوت ما نخندند

 


نظرات 2 + ارسال نظر
...طرقی سه‌شنبه 21 آذر‌ماه سال 1391 ساعت 08:21 ب.ظ

باسمه تعالی
متاسفانه واقعیت همین است.
چندی قبل شهر نیمور رادیدم که اطراف آن را معادن درحال استخراج فراگرفته بود.
نکند چند سال دیگر طبیعت طرق هم آن گونه شود؟!

مجتبی کریم زاده(نطنز نیوز) چهارشنبه 22 آذر‌ماه سال 1391 ساعت 08:27 ب.ظ http://natanznews.ir

واقعا نمیدانیم چرا همیشه قدرت همه جا حرف اول را میزند.
سالهاست مردم شهرستان خواستار تعطیلی این معادن هستند.
اما با توجه به نفوذ برخی افراد ، حرف مسئولین و مردم برش چندانی نداشته و تنها کاری که کرده اند اینست که دیگر در شهرستان نطنز مجوز معدن صادر نمیگردد.
یکی نیست بگوید که آقای مسئول چرا این معادن را تعطیل نمیکنید اینکه دیگر مجوز معدن ندهید تاثیر زیاد ندارد.
چرا که معادن فعلی حجم عظیمی از کوهستانهای نطنز را در پروانه بهره برداری خود دارند و سالهای سال به فعالیت خود ادامه میدهدن و نیازی به مجوز جدید ندارند.
کاش گوشی بود و می شنوید
چشمی بود و میدید
و بهتر اینکه مسئولی بود که حرفش را خریدار بودند و جرئت برخورد با چنین تخریبی را داشت.
چون این معادن سالهای سال به فعالیت خود ادامه می دهند.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد